Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - The "What Did You Work On Today" thread
View Single Post
  #779 (permalink)  
Old 04-02-2012, 02:01 PM
1971BB427's Avatar
1971BB427 1971BB427 is offline
Registered User
 

Last journal entry: Latest changes
Last photo:
Join Date: Dec 2010
Location: Portland
Posts: 1,295
Wiki Edits: 0

Thanks: 11
Thanked 185 Times in 159 Posts
Quote:
Originally Posted by MARTINSR
I got my front seats in, YA HOO. I started on the top, and got seriously stopped but still am happy with it. I cleaned out the lines and put the pump/motor and rams in. I filled it with brake fluid (I HATE messing with that stuff around nice paint) and the damn motor didn't work. I was getting power back there but it was locked up some how. "Some how" that I was soon to find out in a big way. I pulled apart an extra pump/motor that I had and there was a part so frozen in it that I couldn't get it out. So I went ahead and pulled the one on the car out, poured out the brake fluid (I HATE that stuff) and took her apart to find that I was damn lucky it didn't work, it was full of crusties big time! Holy cow what a mess, I am SOOOOOO lucky that the motor didn't work (well actually the pump was the problem) because it would have pumped that crap into my new rams!

So I had to break one of the parts on the spare motor to get it out, it was that frozen in. Then using parts from both made up a super nice pump/motor assembly. I still need to get a few seals tomorrow before I can put it back in. But now the good part, I don't have to use that damn brake fluid, I can put ATF in it now that it's all clean.

I was out there all darn day today and glad I had the time so I could finish the pump/motor after I found it frozen that would have bugged me to no end if I had been left hanging.

Brian
You're really making great progress on it! That interior is very nice looking!
Reply With Quote