What went wrong - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Body - Exterior
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-24-2003, 04:00 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Syracuse, New York
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What went wrong

Last week, I painted the bumpers on my '02 Inferno red, PT Cruiser. I followed all the correct porcedures as outlined by PPG.
1. adhesive promoter
2. 2 coats of urethane, Valspar, primers
3. 2 coats PPG, inferno red
4. 2 coats of PPG urethane clear
all flash times were observed and the bumpers were washed with a wax and grease removers before starting and again after priming.
Now, the problem, as soon as I started to apply the color coat to the rear bumper, the front was done, the primer blistered up on both ends of the bumper and in the license plate area. I let it rets for a few minutes while I collected my wits. I scrapped the blistered area, let it dry, resended and repainted and the final results is fine. But what happened??
CNY.PT

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-24-2003, 09:23 PM
4 Jaw Chuck's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last photo:
Join Date: Mar 2002
Location: Manitoba, Canada
Age: 46
Posts: 5,054
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 106 Times in 85 Posts
Not enough dry time between coats of primer? Could be wax residue? Did you scuff the factory paint before primer?
__________________
Outlawed tunes from outlawed pipes
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Body - Exterior posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 05:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.