will only go into reverse - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-02-2012, 12:25 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 19
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
will only go into reverse

I have a turbo 350 behind a 350 v-8 in my 34 Pontiac. I don;t know what it came out of but it only has reverse and won't go into park. There is some kind of a diaphragm located at rear of tranny on pass. side. So before I pull tranny I would like to know what is it for??

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-02-2012, 02:29 PM
rick 427's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: The Cheetah
Last photo:
Join Date: Feb 2012
Posts: 258
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 17 Times in 17 Posts
does the shifter go thru all the other ranges??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-02-2012, 04:10 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 19
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No....tranny will not go into any other gear.....I also just noticed that vac. line from modulator to intake has a big hole.....will that affect it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 03-02-2012, 04:16 PM
rick 427's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: The Cheetah
Last photo:
Join Date: Feb 2012
Posts: 258
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 17 Times in 17 Posts
no and yes...but thats a different scenerio.....but if your shifter won't shift thru the ranges.....disconnect it at the trans,and try shifting it by hand at the trans,and see if it goes thru the ranges that way....and check back
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 03-02-2012, 08:37 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 19
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yea I did that already.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 03-02-2012, 08:43 PM
rick 427's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: The Cheetah
Last photo:
Join Date: Feb 2012
Posts: 258
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 17 Times in 17 Posts
ok... .. and did it shift into all the ranges???....or was it binding when you tried to turn the selector on the trans?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 03-02-2012, 11:03 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 19
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I disconnected linkage at trans and it still won't go beyond reverse. When I first installed tranny I had everything except park. The car has never been on the road with this tranny installed (am getting near the finish line on a five year build on the 34) Discovered today that vac. modulator line had a hole in it...will repair tomorrow.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 03-02-2012, 11:13 PM
rick 427's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: The Cheetah
Last photo:
Join Date: Feb 2012
Posts: 258
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 17 Times in 17 Posts
To get the linkage working you're gonna have to pull the pan...pull the filter..and look at the inside linkage lever next to where it goes thru the trans...you will most likely see a backed out 5/16 bolt that is stopping your linkage from working....rotate the linkage,you'll see it hitting the head of the bolt....grab a 1/2'' wrench and screw it back in and snug it up.

Last edited by rick 427; 03-02-2012 at 11:24 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9 (permalink)  
Old 03-06-2012, 05:28 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 19
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
350 trans

That sounds like a good plan...will try it tomorrow....thks.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
T-400 Reverse problems, slips & then no reverse Kidplunge Transmission - Rearend 1 03-14-2011 08:17 PM
th-350 only reverse 85-monte Transmission - Rearend 4 10-12-2008 11:37 AM
Car Will Not Go Into Reverse?? HotRodMan Transmission - Rearend 15 05-22-2007 02:33 PM
No Reverse! Neophyte Transmission - Rearend 2 12-23-2006 09:26 PM
no reverse!!!! gmsilveradonm Transmission - Rearend 4 01-04-2004 03:32 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.