wiring problems on a 66 chevelle - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-01-2007, 05:52 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: california
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wiring problems on a 66 chevelle

I cant figure out the problem I having on my chevelle.
I am not getting a full charge from the battery and with everything going like it is I thought it was the alternator. I replaced that, but it didnt fix the problem. It was half way restored recently, but the old harness was not taken out when a new one was installed. Is it worth the headache of trying to run out the problem or do i just buy a new one and try running it or what?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-01-2007, 08:34 PM
302 Z28's Avatar  
Last photo:
Join Date: May 2003
Location: North Texas
Posts: 10,837
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 86 Times in 73 Posts
Chances are you have something draining the battery, or something is not right with your charging system. Do you have access to a volt meter, if so you need to take a voltage reading with the engine running at high idle. The voltage should be 13.5 to 14 volts.

Why on earth was the old harness left in the car?

Vince
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 09-01-2007, 08:37 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: New Hampshire
Posts: 725
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
wiring

What is the problem, you're question doesn't make much sense.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 09-02-2007, 10:56 AM
Member
 
Last photo:
Join Date: Jul 2005
Location: Dayton,Oh
Posts: 294
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
"Full charge" ?

What exactly do you mean not getting a "full charge"? What are the indications?

Do you see any reason why you can't rip that old harness out?

You need to finish the job and do it right. Otherwise you'll never know when the next gremlin will pop up or maybe even catch on fire.

Steve
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 09-03-2007, 01:46 PM
docvette's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Rebuild an alternator Last photo:
Join Date: Mar 2004
Location: Lafayette, california
Age: 62
Posts: 7,362
Wiki Edits: 12

Thanks: 0
Thanked 6 Times in 3 Posts
Doc here,

Don't know about your wiring...but it sounds like a "Hack Job"...and probably a fire hazard..

You can get a New Kit From Ron Francis for between $300 and $2200 (partial or full kit) and install that after removing the old firebomb..

The reason the battery may be going dead, is the diodes may be reverse biasing just sitting over night imposing a draw on the Battery...

Test the Battery for draw by removing one of the cables, Configure your DVOM for AMPS, Highest Setting, (usually 10 amps), REMOVE or defeat all other draws (dome, glove , hood , trunk, ect..) not the measurement as you reduce the scale..This should read .3 to .8 (less than an amp) to be in spec..IF not..rebuild or replace as needed..

This , also, is not to ignore regular system maintaince..Good, tight Belts, good , tight, Clean cables, good buss ground for the alternator..





Doc
__________________
Aftermarket Solutions
Electronic & Electrical
Innovations
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starter Problems, new wiring harness...... ryankalel Electrical 9 03-01-2007 05:05 PM
66 chevelle ss RICK M Introduce Yourself 2 08-25-2006 06:36 PM
'66 chevelle back window DougMN Body - Exterior 2 06-23-2006 08:32 PM
66 Chevelle amber parking & dome lights? 54 Chevy Electrical 4 06-09-2006 09:35 PM
66 chevy pickup wiring stepsidebingo Electrical 2 10-04-2005 07:18 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.