Won't fire on all cylinders - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-28-2008, 04:33 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jun 2006
Location: nashville tn
Posts: 72
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Won't fire on all cylinders

Amc 304 with Mallory HEI distributor,won't fire on some cylinders. I have replaced the cap,rotor,and wires. Thanks for reading.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-29-2008, 06:46 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jun 2006
Location: nashville tn
Posts: 72
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Update,the spark plugs are new.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-29-2008, 08:39 AM
F&J F&J is offline
Registered User
 

Last journal entry: 32 Ford cabriolet conversion/windshield
Last photo:
Join Date: Mar 2007
Location: Connecticut
Age: 62
Posts: 1,571
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Not enough info.

Was this running ok and then acted up?... or

Was it running ok, then you did some changes?...or

Was it running this way when you got the car?..



Normal tests:

Short out each plug when it is running, to find out which ones are not firing.

If it is 2 cyls, check the firing order to see if it's wired wrong

If it is 2 cyls that use the same intake port on the manifold, check for a bad intake gasket.....of course check the compression on the bad cylinders first if you have a gauge.


Give some more info..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 11-29-2008, 10:34 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jun 2006
Location: nashville tn
Posts: 72
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It was running fine when I turned it off.It has a Edelbrock dual quad manifold.All spark plugs have spark,the front four are firing and the back four are not firing but do have gas in the cylinders.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 11-29-2008, 12:10 PM
F&J F&J is offline
Registered User
 

Last journal entry: 32 Ford cabriolet conversion/windshield
Last photo:
Join Date: Mar 2007
Location: Connecticut
Age: 62
Posts: 1,571
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
How is the carb linkage hooked up? Progressive with one carb opening way before the other carb? ...or do both carbs open up exactly at the same time?

Is this motor skipping at idle and higher rpm? If 4 cyls are not firing at idle and high speed, it seems like it would be very difficult to even get it to start.

If both carbs open at the same time, I'd have to guess that there is no fuel in the back carb.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 11-29-2008, 02:02 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jun 2006
Location: nashville tn
Posts: 72
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ok, i turned the screws on the back one out and fuel came out the side pipes,so I leaned out and it seems to be firing on all the cylinders.Thanks all
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Holley 250 blower too lean on cylinders 1 and 2 471A Engine 5 09-11-2008 12:16 PM
A different kind of Hot Rod Lonestar Hotrodders' Lounge 59 08-19-2008 10:28 PM
My Brother's house cought fire Malibucdl Off-Topic 3 02-19-2006 11:11 AM
Kerry will continue the war! lluciano77 Hotrodders' Lounge 60 08-04-2004 06:39 AM
Fire extinguishers Bluepen Garage - Tools 11 03-26-2004 04:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.