won't start - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-13-2009, 05:20 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: hawthorne, n.j.
Age: 62
Posts: 76
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
won't start

I just finished changing over my 54 ford 6cyl to 12 v neg ground. Everything works except that it won't start. It cranks about 50 to 75% faster than it did at 6v, and I expected that. Does the increased cranking speed affect the vacumm advance? The distributor was never removed and it ran as a 6v. It shows no inclination to start, not even with ether. It cranks as if the coil wire wasn't there. Everything that was supposed to be changed in the conversion, was. Thanks Joe

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-13-2009, 06:39 PM
bobyell's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Aug 2009
Location: New Hampshire
Age: 54
Posts: 61
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Did you check for a spark and correct timing?

And the cranking speed shouldn't be fast enough to affect timing.

Bob
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 09-13-2009, 07:09 PM
302 Z28's Avatar  
Last photo:
Join Date: May 2003
Location: North Texas
Posts: 10,837
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 86 Times in 73 Posts
Are you still running the OEM distributor?

Vince
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 09-28-2009, 02:26 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Apr 2009
Location: Amarillo
Posts: 75
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Corrosion across the points? Running a 12V coil?
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Basic of Basics" Welding - How do I repair body panels? Centerline Body - Exterior 33 03-31-2014 09:45 AM
crank no start meev182 Engine 7 06-17-2007 06:27 PM
chevy 350 won't start Troy Smedley Engine 2 03-23-2007 05:21 AM
My truck wont start. 91 serria 350 tbi montea Engine 17 12-17-2006 04:23 PM
caprice wont start? Brian Morency Engine 8 08-24-2004 11:37 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.