351w running poorly at times - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans Advertise
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-27-2015, 11:06 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
351w running poorly at times

Hi guy's I have 351w in my f250 EFI okay so in park when I go to start it she'll stumble just a little but starts up idles high for a few minutes than it drops down at a healthy 700-800 rpm When I'm drive and reverse with my foot off the gas it will stall down somtimes die out it doesn't do this all the time with the stalling when I get going down the road it seems okay no dying at stops but running a little rich anyone have an idea of what this could be? I've been told fuel injectors but I don't think so

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-28-2015, 12:40 PM
vinniekq2's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: BC,Canada
Age: 62
Posts: 12,338
Wiki Edits: 0

Thanks: 874
Thanked 1,464 Times in 1,354 Posts
first check your fuel pump. when was the last tune up?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-28-2015, 01:52 PM
T-bucket23's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Engine basic condition - how to check
Join Date: Aug 2005
Location: Massachusetts
Age: 63
Posts: 6,391
Wiki Edits: 26

Thanks: 34
Thanked 360 Times in 305 Posts
I would check fuel Pressure and connect a scanner to see what fuel trims and stuff like that look like.
You didn't say what year it is so some other things may also apply. Some of the ford had a lot of trouble with the IAC sticking which can cause a lot of stalling issues.
More information = More help
__________________
Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity



Chet
Reply With Quote Quick reply to this message
 
  #4 (permalink)  
Old 01-28-2015, 07:58 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I just recently did a full tune up plugs wires caps rotor all knew fluids pretty much everything fuel filter sending unit it's a 1988 so it's old school it's got really low miles I mentioned it's EFI I'm kinda thinking It may be IAC too I had a few people at work say the same about it so I'm gonna pull it off this weekend and clean up real good replace it if it's real bad. Like today when I drove it today it seemed Okay just Real low Rpm's at times but it's been worse
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Hotrodding Basics posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
carbed Rv 350 swapped into a TBI k5 running poorly Tile guy Engine 14 06-04-2014 08:07 PM
89 tbi 5.7 running poorly no power at low rpm or half throttle monsterchevy355 Modern Electronic Engines 3 03-10-2012 07:25 PM
STREET ROD running hot at times 40forddgc Engine 10 06-01-2010 07:12 AM
351w won't stay running help! llane915 Engine 8 11-27-2004 03:47 PM
Poorly running 327 question 54 Chevy Engine 4 09-01-2003 11:58 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.