Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans Advertise
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical> 64 impala wont charge
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 64 impala wont charge Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-15-2019 09:04 AM
BogiesAnnex1
Quote:
Originally Posted by Lib View Post
Hi folks,
I have a 64 Impala and the battery keeps going dead. I have had the car for 3 years and its always been a problem since I bought it. I put in a new interstate battery and have changed the alternator 3 times. I have changed and cleaned connections and even added grounds. I cannot get 14.2 volts anywhere from my alternator. I have checked parasitic draw and their is none. For some reason, the alternator just cant seem to charge the battery. I finally gave up and took it to my guys at the garage. They cant figure it out. The system seems simple enough, but we are at a loss.
Any suggestions or help will be greatly appreciated!!!!
Original external regulator or modifed to internal regulation?

Bogie
06-14-2019 05:13 PM
chasracer Have you looked at the regulator or replaced it? Sounds like the points in it are either dirty or broken. I bring this up since you did not mention that this was an internal regulator alternator. If it is and the car has not been rewired correctly, it will never work. You will find the regulator on the radiator side panel - I think on this year it would be driver's side - next to the horn relay. All replacement regulators are now electronic however they plug into the harness and provide the same function.
06-14-2019 01:29 PM
silver74vette A couple of things I would check:

You have already verified there is no parasitic draw.

Is your alternator properly grounded? Take a 10 gauge wire from your alternator case to your negative terminal. You cannot always count on the bracket to ground it.

What kind of shape are your battery cables and alternator wires in? Corroded ground cables will limit the voltage you see even with more grounds installed between the body and engine. A quick and dirty check is to measure voltage (with the car running) between the alternator stud and at the battery post. If they are more that 0.2 volts off you probably have a cable issue.

Good luck!
06-14-2019 12:35 PM
ericnova72 What alternator are you using? Part # and or pictures would help, and of the alternator wiring too.

Ignition key on, do you have 12v+ at the field wire connection(exciter wire)??
06-14-2019 11:26 AM
Lib
64 impala wont charge

Hi folks,
I have a 64 Impala and the battery keeps going dead. I have had the car for 3 years and its always been a problem since I bought it. I put in a new interstate battery and have changed the alternator 3 times. I have changed and cleaned connections and even added grounds. I cannot get 14.2 volts anywhere from my alternator. I have checked parasitic draw and their is none. For some reason, the alternator just cant seem to charge the battery. I finally gave up and took it to my guys at the garage. They cant figure it out. The system seems simple enough, but we are at a loss.
Any suggestions or help will be greatly appreciated!!!!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 12:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.