Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans Advertise
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> General Rodding Tech> strange sound.....speedo cable or clutch adjustment?
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: strange sound.....speedo cable or clutch adjustment? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-07-2019 04:04 AM
Colin68 I appreciate the info....Looks like I have some work to do.
08-07-2019 04:03 AM
Colin68 Thank you.....I will check that out.
08-07-2019 01:08 AM
BogiesAnnex1 Probably throw out bearing, you might want to replace the pilot bearing/bushing in the crank as well while the tranny is out.


Bogie
08-06-2019 09:03 AM
RWENUTS It’s likely your throw out bearing touching the plate fingers.
Likely cause of that is a broken retainer clip ear on your fork.
08-06-2019 08:20 AM
Colin68
strange sound.....speedo cable or clutch adjustment?

Ok, so this is a weird one. There is a noise coming from my 68 camaro that I cannot isolate. It is a high-pitched "jingling" sound...just loud enough to be annoying. I thought it was my speedo cable, but the sounds stops when I engage the clutch. In fact, it stops when my foot simply touches the clutch pedal with no engagement. I dont know the relationship between the clutch and the speedo at the tranny (or at the speedo itself, which would seem to be more the general area of the noise). Or perhaps there is a something in the clutch mech that makes this noise, and it stops with the slightest pressure.

Also, when I engage the clutch it makes a noise like a haunted house door! It is not coming from inside the car (where the clutch pedal connects), but rather outside....I'm assuming there is a pivot point under there going to the tranny (Muncie 4 spd).

Thanks for the help as always!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 12:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.