Hot Rod Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

Registered
Joined
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 95 Chevy 350 TBI

When I full throttle or wide open throttle it seems like it chokes itself out and bucks and does not want to go if I have throttle it seems like it pulls but not a lot if I barely hit the brakes and hit the gas just a little it will roast the tires perfectly but when I try to full throttle it just breaks up and don't want to go nowhere and I also did check the spark plug gaps and they are where they're supposed to be at 35, it used to stall and have rough idles I was getting that issue figure it out I believe I have figured it out because the truck has not died or had a rough idle recently if anybody could help me out I would sure appreciate it these are the things I have already replaced

New-
Alternator
Fuel pump and filter
Cap, rotor, coil, plug wires and spark plugs
EGR delete
Idle air control valve
Fuel pressure regulator and injectors cleaned
Coolant temp sensor and thermostat
Cheap ebay MAP sensor


It has ran a little bit better after replacing each part but has not fixed the WOT acceleration

Also I have made sure the timing was correct before I advanced it and it is now at 5掳 advanced

THANKS IN ADVANCED 馃檹
 

Registered
Joined
429 Posts
See if you can look up how to test the throttle position sensor (TPS). IIRC the TPS works via different voltage reading at giving throttle positions. I am thinking at WOT your getting a bum reading and this upsets computer, but most of its reading are correct. Again test it

Also I see you deleted the EGR valve, did you have someone turn it off in computer? Did it run ok before removing egr valve?

off top of my head I don鈥檛 know if EGR would be open or closed during WOT, but it is part of the computer system.
 

Registered
Joined
5 Posts
Discussion Starter · #5 ·
See if you can look up how to test the throttle position sensor (TPS). IIRC the TPS works via different voltage reading at giving throttle positions. I am thinking at WOT your getting a bum reading and this upsets computer, but most of its reading are correct. Again test it

Also I see you deleted the EGR valve, did you have someone turn it off in computer? Did it run ok before removing egr valve?

off top of my head I don鈥檛 know if EGR would be open or closed during WOT, but it is part of the computer system.




It ran like this before and after the EGR Delete I have never had a check engine light come on and also when I unplugged the TPS sensor at idle just rest a little higher but I haven't tried to drive without it also never got it taken out of computer
 

Registered
Joined
429 Posts
Again look at how to test TPS with a multi meter, it will very in resistance as you open throttle, it is not reading correctly at WOT it will not tell computer correct info.
Also cannot unplug TPS sensor and drive, it will piss off the computer and transmission will not shift correct and maybe not at all
 

Registered
Joined
5 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Again look at how to test TPS with a multi meter, it will very in resistance as you open throttle, it is not reading correctly at WOT it will not tell computer correct info.
Also cannot unplug TPS sensor and drive, it will piss off the computer and transmission will not shift correct and maybe not at all



Okay I could go pick up a multimeter but what should the throttle position sensor current or voltage be at just at idle and I also didn't do a reset when I put the idle air control valve and if I have to do that
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top