Hot Rod Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Rod...from a Chrysler?
Joined
·
5,981 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I got a 4L60e in Monday and found 3 servo cushion springs and a shim wire thingy.

Is this stock or some kind of home made shift kit?

Its a 2000 S-10 2.2 liter.

Thanks,
Pugsy
 

Attachments

·
when will it rain???
Joined
·
1,295 Posts
123pugsy said:
I got a 4L60e in Monday and found 3 servo cushion springs and a shim wire thingy.

Is this stock or some kind of home made shift kit?

Its a 2000 S-10 2.2 liter.

Thanks,
Pugsy
if i remember right, the yellow is for corvette, the blue comes in the transgo jr shift kit, and the plain i believe is a stock oem cushion spring. as far as the shim wire thingy well, thats some creativity, from what i can tell. lol
whats this trans doing that would require such a setup? ive seen 2 springs in there, but not 3.
 

·
Rod...from a Chrysler?
Joined
·
5,981 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Its a 4 banger S-10, and the customer is complaining of vibrations when it shifts.
All clutch packs, seals all were in good shape.
Could this servo spring business cause this?
 

·
Administrator
Joined
·
10,116 Posts
those are transGo springs from the orange box shift kit.

Large spring is OEM... the inner 2 springs are TransGo. The wound up wire is TransGo.. I never install the wire.

Burntolds... there is no governor in a 4L60e trans.. it is electronic controlled - shifted
 

·
Administrator
Joined
·
10,116 Posts
vibrations when trans shifts to what gear? All ?

If the complaint is shift chatter into 3rd gear...

clamp input shaft in a vise... twist the aluminum drum to see if the shaft is loose in the splines. Loose splines will cause shift chatter. in 3rd gear mostly
 

·
Banned
Joined
·
731 Posts
Crosley said:
those are transGo springs from the orange box shift kit.

Large spring is OEM... the inner 2 springs are TransGo. The wound up wire is TransGo.. I never install the wire.

Burntolds... there is no governor in a 4L60e trans.. it is electronic controlled - shifted

yes your right on that , too many things on mind , i screwed up . i admit it , most don't
 

·
when will it rain???
Joined
·
1,295 Posts
123pugsy said:
Its a 4 banger S-10, and the customer is complaining of vibrations when it shifts.
All clutch packs, seals all were in good shape.
Could this servo spring business cause this?
did you drive this truck and verify the vibration during the shifts? if so, does it do it on every shift or just certain gears? maybe when t.c.c. comes in? is the truck a long bed or extended cab? does the driveshaft have a carrier bearing?
was there any trouble codes in the trans or engine?


thx for the clarification there crosley, i dont see enough to remember which springs, what color. thats why i mark anything questionable on dissassembly so i get it right on assembly.
 

·
Rod...from a Chrysler?
Joined
·
5,981 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Thanks Guys.

The customer says that the truck runs smooth at higher rpms until the shift and then vibrates after the shift has occurred and the RPM's have dropped.
Basically happening all the time.

I did not drive the truck myself.
The tranny was dropped off in a box disassembled.

He said its the 2 piece drive shaft with the hanger bearing.
It was rebuilt 3 years ago and this vibration has been there since.

No codes. O2 sensor only.
 

·
when will it rain???
Joined
·
1,295 Posts
if its been there since the rebuild, id check conveter and the driveshaft. either the converter has a balance issue, or the driveshaft is out of time, or bad carrier bearing. other things to look for is bad engine and trans mounts, a poor running engine, when rpms dropping on each shift, if the engine is down on power, i can see it causing a vibration from lugging being underpowered. gl
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top